A una hora de la Garrotxa Salut es planteja privatitzar un ambulatori!

Hola, després de la darrera reunió del grup Dempeus per la Salut Pública a la Garrotxa el darrer 21 de novembre tots estem més inspirats, actius i amb idees de com encarar els propers temps, per mantindre, continuar millorant, i sobretot fer que no mermi la sanitat pública en el nostre país.

Gràcies per les noves col.aboracions i la vostra partidcipació! Ens alegra compartir i ens ajuda idear plegats i plegades!

Amb aquest article que us adjunto veiem que s´està plantejant vendre la nostra sanitat a empreses privades que fins ara no havien tingut cap relació amb la salut ni la sanitat directament.
En aquest cas ens trobem amb la posada en concurs de l´ABS de l´Escala, on una de les empreses que sol.licita la donació és una empresa que treballa en seguretat i neteja. Sí que creiem que aquests dos aspectes: a seguretat del nostres pacients i l´higiene són uns aspectes claus que han millorat i mantenen la salut…. però volem que una empresa privada sigui la que gestioni els nostres ambulatoris? Els nostres hospitals?
És la fita d´una empresa privada mantindre la nostra salut o és la de fer capital amb les possible conseqüències de presió sobre la decisió dels professionals de la salut? I sobre els seus sous?

Llegiu i reflexioneu….


Salut podria privatitzar el CAP de l’Escala

Publicat el 23/11/2012 per Ramon Iglesias

La consellera de Salut diu que si una empresa privada guanya el concurs per gestionar qualsevol Area Bàsica de Salut, haurà d’oferir el mateix servei que es dóna actualment. És el cas de l’ABS de l’Escala que, com està avançant la Cadena SER, pretén controlar la multinacional de la neteja i la seguretat EULEN. La conselleria de Salut es limita a dir que compleix la llei de contractes i que no poden impedir que es presenti una empresa privada en aquests concursos que s’han de fer cada 5 anys (amb pròrroga d’un).

El CatSalut ha tret a concurs 12 Àrees Bàsiques de Salut de Catalunya de les comarques de Girona, Barcelona i Tarragona. La Cadena SER ha pogut confirmar que a l’Escala concursa EULEN per treure-li la gestió a l’hospital de Figueres, que és qui el gestiona actualment i que hi aspira de nou. Un extrem que ha confirmat el director de Salut a Girona, Josep Trias, que no obstant això, garanteix que encara no hi ha cap decisió presa i que si EULEN guanya, haurà de prestar als usuaris l’atenció que fixi la Generalitat. Això sí els metges estaran en nòmina de la multinacional de la neteja i la seguretat.
Trias reconeix que la mesa avaluarà l’oferta econòmica, que és millor la d’EULEN que la de l’hospital de Figueres (8.000 euros segons algunes fonts). Però diu que pesa molt la proposta tècnica i assistencial. Fonts sanitàries consultades per la SER asseguren que de donar-se la gestió a una empresa seria un pas desastrós perquè seria el primer cas de privatització real de l’atenció primària a Catalunya. Parlen aquestes fonts d’un canvi radical de model amb la intenció d’abaratir els costos de funcionament de la medicina primària. Fins a l’actualitat hi havia tres models de gestió de l’ABS però tots sense la presència d’empreses pures. La més estesa és la gestió pública a través de l’ICS. La segona és a través de fundacions sense ànim de lucre, i la tercera és l’autogestió dels metges a qui la Generalitat assigna un pressupost anual i ells s’ho gestionen.

Font: Radio Girona. Salut podria privatitzar el CAP de l’Escala

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en Catalunya, Privatització. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s